Kluisreset procedure

Als je geen persoonlijk kluisregels hebt en je snel toegang wil hebben tot KeyHub.

Als je Active Directory wachtwoord is gereset zal KeyHub dit detecteren. Omdat je oude (vergeten) wachtwoord je sleutel is voor onder andere je wachtwoord kluizen, zullen deze eerst "ontsleuteld" moeten worden voor ze met je nieuwe (huidige) wachtwoord "versleuteld" kunnen worden. Hier heeft KeyHub een herstel procedure voor. Afhankelijk van de situatie kan het ook wenselijk zijn de versleutelde zaken weg te gooien om sneller toegang te krijgen.

Er zijn een aantal scenarios mogelijk

Er is niets om te resetten

In het geval dat een user alleen SSO toegang heeft. De oplettende eindgebruiker ziet in de auditlog onderstaande events.

Je bent lid van een groep met wachtwoorden

Je krijgt tijdens het inloggen een aantal schermen met informatie en keuze opties. Besluit je voor de reset te kiezen dan raak je de toegang tot de groepswachtwoorden kwijt. Deze kan je opnieuw aanvragen vanuit het KeyHub dashboard.

Heb je toegang tot de groepswachtwoorden niet direct nodig? Dan hoef je niets te doen. Als een groepsmanager inlogt zal KeyHub detecteren dat jouw legitieme toegang herstelt moet worden en dit onder water regelen.

Schermen tijdens inloggen:

Heb je een groepswachtwoord direct nodig dan krijg je bij het uitlezen van dit groepswachtwoord waar je (tijdelijk) geen toegang meer toe hebt de mogelijkheid deze toegang aan te vragen. Dit verzoek komt terecht bij de groepsmanagers van de groep waar het om gaat.

Je hebt wachtwoorden in je persoonlijke kluis

Je krijgt tijdens het inloggen een aantal schermen met informatie en keuze opties. Besluit je voor de reset te kiezen dan raak je de toegang tot je persoonlijke wachtwoorden kwijt. Op een later moment kan je met behulp van de KeyHub administrators de toegang terug krijgen. Ook wordt de optie geboden om de kluis te verwijderen.

Je bent groepsmanager van 1 of meerdere groepen

Je krijgt tijdens het inloggen een aantal schermen met informatie en keuze opties. Besluit je voor de reset te kiezen dan raak je je managerrechten kwijt voor de groepen waarvan je lid bent.

Een andere manager van de groep kan je opnieuw manager maken.

Je bent KeyHub administrator

In het geval dat je lid bent van de groep KeyHub administrators dan raak je dit lidmaatschap kwijt.